használtautó

Villanyszerelés használtautó, Keresőmarketing

Villanyszerelés használtautó, Keresőmarketing

Újat autót vagy használtat? Hat szempont mindkét döntéshez

2020. október 07. - Online Marketing 101 Budapest

Újat autót vagy használtat? Hat szempont mindkét döntéshez

Újat vagy használtat?

Ha a költségvetésünk megengedi a választást egy használt és egy új kocsi között, bizonyára nehéz lesz a döntés. Jobban felszerelt használt, vagy egyszerűbb, de új? Az következő két lista segít a választásban hat előny alapján. Íme a szempontok :

 

Az új autó hat előnye az alábbi szempontok alapján

 

1. Gyártói garancia és a kötelező szervíz

A gyártók garanciát vállalnak az új autókra. Megnyugtató a tudat, hogy meghibásodás esetén a hibás alkatrészt a gyártó ingyen cseréli. Ezen felül kevés az esélye annak, hogy egy új jármű annyi meghibásodást produkáljon, mint egy idősebb használt. A garancia megköveteli, hogy a jármű rendszeres felülvizsgálatokon vegyen részt (kötelező szervíz), amelyet csak a gyártó által feljogosított és megfelelő márka ismerettel rendelkező szervíz partnerek végezhetnek. Amint az autón elvégzik a vizsgálatot, biztos lehet benne a tulajdonos, hogy a jármű továbbra is hibátlan.

 

2. Közlekedés nagyobb biztonságban

A járművekkel kapcsolatos biztonsági követelmények egyre jobban szigorúbbá válnak. Így az autógyárak is egyre több és több biztonsági fejlesztést pakolnak az autóikba, beleértve az egyre biztonságosabb karosszériát is, amelyhez mind modernebb anyagokat használnak fel. Ezen folyamatos fejlesztések eredményeként a mai biztonsági rendszerek garantáják, hogy egy újonnan vásárolt autó utasa biztonságosabban közlekedhet, mintha egy idősebb autóban ülne.
Ugyanakkor a gyártási időpont nem az egyetlen tényező, ami a jármű biztonságát befolyásolja. Sok függ attól is, hogy az adott autót milyen biztonsági felszereltséggel vásároljuk, hiszen ezek sok esetben opcionális extraként jelennek meg az árlistán. Amennyiben a fő szempont, ne az ilyen jellegű felszereltségen spóroljunk.

 

3. Jobban megfelel az igényeknek

Új autó vásárlása lehetővé teszi, hogy a jármű külső megjelenését és felszereltségét a gyártó által kínált opciók alapján testre szabjuk. (Természetesen ez befolyásolja az árat.) A gyártók weboldalán vagy mobil alkalmazásával a legtöbb esetben megtekinthető a jármű felszereltségi katalógusa, és akár online testreszabási lehetőséggel ellátott autókonfigurátor is segít a döntésben:
  • motor
  • a jármű színe(i)
  • felnik
  • biztonsági felszereltség és vezetősegédlet (pl. tempomat, tolatókamera, kiegészítő légzsákok, sávelhagyásra figyelmeztető jelzés, stb.)
  • lopás elleni védekezés (pl. riasztók)
  • kényelmi opciók (légkondi, fűthető ulések, kiegészítő kormánykapcsolók, vagy akár egy kerékpár száálító csomagtartó
  • multimédia és navigáció (gps, hangszórók száma, prémium hifi)
Valamint ezeken kívül sok más egyéb, amelyekkel az autó a vásárló kivánalmainak megfelelő felszereltségűvé és megjelenésűvé alakítható. Ezzel szemben a használt autó olyan felszereltségű, amellyel vásárolták. Ezek utólagos bővítése nehézkes vagy nem minden esetben megoldható.

 

4. A legújabb technológia

Egy új autó műszerfala leginkább egy űrhajóhoz hasonlítható, a kijelzők, a kifinomult kezelőszervek és a fejlett vezető támogatói rendszerek használata sok esetben rendkívül szórakoztató élmény. A vezetési asszisztensek használatán túl a kütyüket kedvelő tulajdonosok büszkén mutatják ismerőseiknek a csúcstechnológiás autójukat.

 

5. Kevesebb fenntartási költség

Már említettük, hogy az új autó javíttatási költsége lényegesen alacsonyabb (vagy éppen semmennyi) egy használt autóhoz képest, részben a garancia, részben pedig a jóval kevesebb meghibásodás miatt. Ha mindezt figyelmen kívül hagyjuk, akkor is nagy valószínűséggel az új jármű használata gazdaságosabb, mint a használt autóé. A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően a modernebb dízel és benzin motorok kevesebb üzemanyaggal is beérik, mint régebbi társaik, ugyanakkor eleget tesznek a szigorodó környezetvédelmi normáknak is.
A már gyárilag is gáz üzemre képes kialakítású autók fogyasztása még kedvezőbb. Használt autónál ezt utólagos beszereléssel lehet megoldani. Ezen kívül szóba jöhet még az egyre elterjedtebb hibrid és elektromos hajtás, amely a régebbi autók esetén korlátozza a választási lehetőséget.

 

6. Presztízs és elegancia

Néhány autótulajdonos egyszerűen nem engedheti meg magának, hogy használt autót vásároljon, mivel nagy figyelmet kell szentelnie a vállalkozásának vizuális oldalára is. Így az autónak újnak kell lennie, nincs más választás. A járművek tervezésekor fontos szempont a műszaki tartalom megújulása mellett az is, hogy az autó megjelenése mindenképp szebbnek és korszerűbbnek látszódjon, mint az elődje.
Ráadásul ismert tény, hogy sokan csupán azért döntenek egy-egy típus mellett, mert tetszik nekik annak megjelenése.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://villanyszerelesveresegyhaza.blog.hu/api/trackback/id/tr4816230866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása